איתור וזיהוי מעילות בארגון – אנחנו עומדים לרשותכם!

איתור וזיהוי מעילות בארגון – אנחנו עומדים לרשותכם!

היקף הגניבות, המעילות וההונאות בישראל עומד על למעלה מ- 10 מיליארד ₪ בשנה. בין אם מדובר בתרמית בדוחות הכספיים, או תרמית בנכסים כספיים ואחרים, אין ספק כי המכה לארגון ולעסק עלולה להיות קשה מאוד. מטרתו של איתור וזיהוי מעילות בארגונים הוא למנוע מראש מצבים כאלו, על ידי סגירת הפרצות החומקות מעיניהן של מערכות הבקרה המקומיות.
כפי שנראה בשורות הבאות, זיהוי מעילה בארגון לאחר שכבר התרחשה, עשויה להביא על המועל ענישה. יחד עם זאת, במרבית המקרים הענישה איננה גבוהה כמו הנזק שנגרם לארגון, וגם אינה מביאה להשבת הכספים שנגנבו. למעשה, במקרים רבים הכספים אבדו. לכן ההתנהלות החכמה הינה זיהוי מעילה פוטנציאלית במקום העבודה, כלומר את החרכים שדרכם יכולים מועלים להיכנס, ולסגור אותם מבעוד מועד.
 

זהו בדיוק השירות של ירימי מערכות שליטה לכספים, המקנה את השקט הנפשי לבעל העסק או להנהלת הארגון. אנו נותנים לכם את הידיעה שהכספים מוגנים בצורה ההרמטית ביותר, גם מפני מניפולציות של עובדים וספקים. בתוך כך, השירות חוסך את האסון הכלכלי והעסקי שעלולה להביא המעילה, את התסבוכות המשפטיות, את הפגיעה במוניטין, וכמובן את עוגמת הנפש הרבה.
אין פלא, איפוא, שבשנים האחרונות מבצעים יותר ויותר ארגונים איתור מעילות במשרד באמצעות חברתנו.

מקרים חמורים ומצערים שניתן היה למנוע
כאמור, ישראל אינה שונה משאר מדינות העולם בכל הנוגע למעילות והונאות. גם אצלנו היו לא מעט מקרים מצערים, שייתכן מאוד שניתן היה למנעם באמצעות בדיקת מעילה בעסק המקדימה תרופה למכה.
הנה מספר דוגמאות מהשנים האחרונות:

  • מזכירה בחברת הייטק – מדובר במזכירה שהסתבכה בחובות, לדבריה בגין סוכן ביטוח שעקץ אותה. על מנת לסגור את החוב, נקטה המזכירה באחת משיטות ההונאה הנפוצות בארגונים גדולים המעסיקים כוח אדם נרחב. היא המשיכה לדווח להנהלת החשבונות על עובדים שסיימו את עבודתם, כאילו הם ממשיכים להיות מועסקים ולקבל משכורת. בשיטה זו הצליחה למשוך לאורך חצי שנה כ- 150 אלף ₪, כאשר הנהלת החשבונות מעבירה לפי הנחיותיה את הכספים לחשבון בנק בו החזיקה אחותה. אגב, העונש שגזר עליה בית המשפט היה רק חצי שנה עבודות שירות, במסגרת הסדר טיעון.
  • הונאת ענק בחברת יס – זוהי אחת ההונאות שקיבלו את התהודה התקשורתית הרבה ביותר. מדובר בעובדת בכירה בהנהלת החשבונות של חברת התקשורת YES, שגנבה לא פחות מ- 34 מיליון ₪. השיטה בה נקטה העובדת הייתה רישומים כוזבים בפקודות יומן בכרטסת של הנהלת החשבונות, בנוסף לזיוף חתימות של מורשים על צ'קים שהופקדו לחשבונותיה. נכון להיום, החברה עדיין לא השיבה לעצמה את החלק הארי של הכספים, ואילו גזר הדין עומד על 7 שנות מאסר ו- 7,000 ₪ קנס בלבד.
  • גניבה מסוכנות האמנים כספית – מדובר בשתי עובדות בהנהלת החשבונות של כספית, סוכנות אמנים. השיטה בה נקטו השתיים הייתה העברת סכומים לחשבון בנק של קרוב משפחה, וכנגד סכומים אלו הוציאו חשבוניות פיקטיביות. על פי הסוכנות, העובדות גנבו בשיטה זו 2.5 מיליון ₪, אך במסגרת הסדר טיעון נקבע כי השתיים ישיבו לסוכנות רק כ- 600 אלף ₪.
  • הונאה ברנואר – מדובר בהונאה בה חברו יחדיו מספר עובדים, כולל המנהלים של אחת מחנויות רשת האופנה רנואר. העובדים שיתפו פעולה עם מחסנאים מהמחסן הלוגיסטי של החברה, כאשר הם גונבים פריטי לבוש, מוכרים אותם ומכניסים את הרווחים לכיסם. המעילה התבצעה באמצעים מתוחכמים לאורך כשנה, בדגש על רישומים כוזבים של פריטי לבוש במערכות הממוחשבות, וכן חיובי לקוחות שלא כדין. בדרך זו נגנבו מהרשת מאות אלפי שקלים.
  • המנכ"ל גונב מהחברה – מנכ"ל של חברה בינלאומית למכשור רפואי, גנב לאורך זמן רב ובאופן שיטתי סכומים נכבדים, המגיעים לכדי עשרות מיליוני שקלים. באמצעות רישומים כוזבים, זיוף מסמכים והלבנת הון, העביר המנכ"ל את הכספים לרשותו למימון ביתו המפואר, רכבי יוקרה ורמת חייו הגבוהה.

זוהי רק סקירה קצרה על קצה המזלג, של מקרים שבסבירות גבוהה ניתן היה למונעם. כלומר, ניתן היה למנוע אותם לו הייתה מתבצע איתור מעילה בעבודה וסגירה של הפרצות מבעוד מועד על ידי חברתנו. כפי שניתן לראות מהדוגמאות, אפילו אם מדובר בסכומים יחסית נמוכים,ובוודאי בסכומים גבוהים, מיפוי כשלים ומתן פתרונות יצירתיים בהחלט מצדיק את עצמו. כך יודעים היטב לקוחותינו המעוניינים להתנהל בשקט תעשייתי, ללא חשש לגניבות מצד עובדים ומנהלים.

זיהוי מעילה במקום עבודה – איך זה עובד?
מה קורה לבעל עסק שנגנבו ממנו עשרות אלפי שקלים? לא נעים! ומה אם נגנבו חלילה מאות אלפי שקלים? מפעל החיים עלול לרדת לטמיון, עם כל השעות, האהבה והרצון הטוב שהושקעו בעסק. דברים אלו נכונים כמובן גם לגבי ארגונים, שאף אם יוכלו להכיל את הפגיעה ולהמשיך בפעילות, יסבלו ממכה חזקה שתלווה אותם לשנים רבות.
למרבה הצער, לא כל בעלי עסקים והארגונים מבינים שמערכות הביקורת והאבטחה שלהם, טובות ככל שיהיו, אינן מטפלות בהכרח בגורם האנושי. זהו הגורם הפנימי שמקבל את המפתחות, את מסמכים, את הקבצים ואת הסיסמאות, ועלול ביום מן הימים לגנוב עקב תאוות בצע, או בנסיבות חיים שנקלע אליהן. אבל ארגונים המבינים זאת ומודעים להיקף המעילות בישראל, פונים אלינו כדי שנבצע זיהוי מעילה במקום עבודה במטרה לסגור את הפרצות לפני שהמכה ניחתת.
את החורים ברשת אנו סוגרים באמצעות שיטה ייחודית. השיטה מתבססת על ניסיון בן למעלה מ- 45 שנים של רו"ח משה ירימי, אשר בין היתר שימש 5 שנים בתור מנהל כספים, ובתור יועץ למערכות מידע פיננסית, האמון על תכנון מערכות מידע לחברות גדולות. התהליך מתחיל במיפוי תהליכי זרימת המזומנים במערך הכספים של הארגון, וכן במערכים נוספים, על מנת לזהות את "הנקודות העיוורות" של הבקרות המקומיות.

אגב, אנו בהחלט ממליצים ללקוחותינו לבצע סקרים ובדיקות משלהם עוד לפני שאנו מגיעים. במידה והצליחו לסגור את כל הפרצות לפנינו, ולא מצאנו דבר לדווח עליו, הרי שאינם צריכים לשלם לנו שקל אחד על המיפוי. מאידך, אם נזהה חורים ברשת, נמליץ על פתרונות יצירתיים ואפקטיביים המקטינים מאוד את הסיכון למעילות, עד לרמה המינימלית האפשרית. פתרונות אלו מבוססים לרוב על מערכת המידע הכספית של הארגון, כך שאינם כרוכים בתוספת עלויות בעת יישום המלצותינו.

למידע נוסף ולמיפוי סיכונים ומניעת מעילות

לפרטים נוספים על זיהוי מעילה במקום עבודה ומניעת הונאות בשיטה הייחודית שלנו, פנו אל ירימי מערכות שליטה לכספים בטלפון 052-4625590.