המנכ

המנכ"ל לשעבר של חב' האב סקיוריטי חשוד בידי בעלי המניות במעילה בכספי החברה

HUB Security הוקמה ב-2017 על ידי יוצאי יחידות המודיעין 8200 ו-81. החברה מתמחה בהגנה על מידע מסחרי רגיש של חברות, ובידיה פתרון מחשוב מוצפן מתקדם עבור חברות וארגונים שמטרתו מניעת חדירה עוינת והגנה על המידע המסחרי הרגיש של החברות. פתרונות אבטחת הסייבר של החברה, לתחומי ה-AI, דאטה, פינטק ותשתיות, מתבצעים באמצעות פלטפורמת סייבר המתוכננת ומיוצרת על ידי החברה בישראל ונותנת לארגונים הגנה ברמה צבאית.

לאור החשדות במנכ'ל לשעבר של החברה, כפי שפורסם באתר גלובס ביום 20 לאפריל 2023, שכרו בעלי המניות חוקרים פרטיים. הם שוקלים להעמיק את הבדיקות גם לעסקות כספיות מתקופות קודמות שהמנכ'ל היה מעורב בהם. 
יכול להיות שהמאמצים שלהם יגרמו להשבת של חלק מסכום המעילה, וחבל!

כמו בכל הארועים מן הסוג הזה, צפות השאלות הקשות הבאות:

1. מדוע ארועי המעילה התגלו במקרה ורק לאחר זמן רב?

2. היכן היו ההתרעות של מנגנוני הבקרה על כספי החברה?

או בקיצור, מדוע להמתין לממצאי החקירה ולא לבלום את המוטיבציה לגניבות הכספים במיוחד שמדובר בגוף המספק שרותי הגנה מחדירות עוינות?
האם זה אפשרי לבלום התרחשות ארועים מסוג כזה בנסיבות המקרה המתואר בכתבה המצורפת?

והתשובה שלנו: כשמדובר בתנועות כספיות בשלב הרכש והתפעול, קל יחסית לעקוב אחרי חריגים, בעיקר תוך השוואה תקציבית. במקרה המתואר המצב מורכב יותר הן בגלל שלא ניתן להשוות לתכנון התקציבי והן בגלל המעורבות של בכירי החברה. 

למרות המורכבות, אנו סבורים שבניתוח מקצועי של תהליכי זרימת הכספים ניתן היה לאתר 'חשיפות' למעילות. וההוכחה לכך, היא ממצאי החקירות. או בלשון אחר, ניתן למצוא את ה 'חשיפות' למעילות כשלב מניעה או להמתין עד שהיא תתרחש ואז לפנות לחוקרים עם כל המשמעויות הכספיות הנלוות. 

בזכות הנסיון של עשרות שנים ובשיטה היחודית שלנו לאיתור אותם 'חשיפות' מנענו מעילות במליוני ש'ח בעשרות חברות במשק. כמו: דלתא, סופרפארם, הראל ביטוח ועוד.

רוצים להמשיך ולקבל מידע בנושא? מעוניינים בפגישה ללא התחייבות? נא להשאיר את הפרטים שלכם למטה, בכפתור 'צור קשר'